top of page

Iunie, 2021. Recensământul câinilor și Cristina

17 iunie, joi, 2021

STERILIZĂRI, VACCINURI ȘI CHIMIOTERAPIA CRISTINEI Py și Roxana, voluntar medicinist în prag de licență, merg la câinii domnului Traian, printre primii noștri prieteni de aici. Câinii lui Traian, Tyson și Negruța, trebuie duși la cabinet, sterilizați, înregistrați și aduși înapoi. Tot azi, Cristina trebuie dusă acasă, ieri a avut chimioterapia și s-a odihnit la cabinet. Îl iubește pe Py.


25 iunie, vineri

RECENSĂMÂNTUL CÂINILOR Aplicăm prima parte a metodei Hotspots, de estimare a numărului de câini. Conducem încet pe drumurile practicabile ale zonei. Când întâlnim un loc în care câinii sunt mulți sau foarte mulți fixăm locul pe hartă. La sfârșit, vom avea o rută cu „puncte firebinți”, iar ruta asta ne va ajuta să planificăm sterilizările în masă. Înainte de ziua de teren, am avut ziua de pregătire, la cabinet. Am recitit regulile metodei, iar dr. Ioana, între două consultații, ne-a predat sistemul de notare a stării câinilor, care face parte din numărătoare.


Echipa de teren: I. dr. Raluca Ionaș, dr. Geo Lupu (voluntar), II. Py Boegle, dr. Anna Kiss

Durata: 7-14

Mașini: 2 (mașina TAC.social, mașină privată)


29 iunie, miercuri

CHIMIOTERAPIA CRISTINEI Py a mers la Pata Rât, ca s-o ia din nou pe Cristina, care acum e veselă, aproape sănătoasă și tare bună. O aducem periodic pe Cristina la cabinet, pentru ședințe de chimioterapie. Pe Cristina, de fapt, o cheamă Piti și am ajuns la ea pentru că am aflat de un câine care „purta” o sârmă înfiptă în carnea gâtului din noiembrie anul trecut.

RECENSĂMÂNTUL CÂINILOR Aplicăm prima parte a metodei Hotspots, de estimare a numărului de câini. Conducem încet pe drumurile practicabile ale zonei. Când întâlnim un loc în care câinii sunt mulți sau foarte mulți fixăm locul pe hartă. La sfârșit, vom avea o rută cu „puncte fierbinți”, iar ruta asta ne va ajuta să planificăm sterilizările în masă.



0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page